top of page

Vidalı Plakalı Bant Ekleme Sistemi

Aşındırıcı malzemelerin taşındığı agrega nakliye bantları, yeraltı ve yerüstü

 madenciliğinde kullanılan nakliye bantları, demir çelik, gübre, cam, çimento, seramik fabrikalarındaki bantlar, termik santrallerdeki kauçuk bantlar, taş ocakları, döküm fabrikaları ve buna benzer orta ve hafif tonajlı bütün bantlarda kullanılan mekanik ekleme sistemi. Uygun ekin seçilmesi için ek yapılacak bant kalınlığının, mekanik gerdirme kuvvetinin ve bandın U dönüşü yapacağı minimum tambur çapının hesaplanması gerekir.


EK TİPİ SEÇİM TABLOSU



















VP KAUÇUK KAPLI VİDALI BANT EKLERİ


Mevcut Flexco vidalı düz plaka bant raptiyesi şeritler halindedir ve kauçuk kaplı üst plaka ek ömrünü ve bant ömrünü

uzatır. Mekanik olarak 440 P.I.W. ye kadar olan bantlarda uygulanabilir ve aşındırıcı malzemeler için örneğin kum, çakıl ve mıcır için idealdir.


EK ÖMRÜNÜ UZATIN, PERFORMANSI GELİŞTİRİN


Flexco VP bant raptiyeleri üst yüzeyde yüksek darbe koruması sağlar ve plakaların aşınmasını azaltır. Bu da daha uzun ek ömrü sağlar. Kauçuk kaplama küçük tanelerin ve nemin sızıntısını önler, ek olarak dönüş rulolarında ve diğer konveyör elemanlarında gürültüyü azaltır. VP kauçuk kaplı çelik bant raptiyeleri eşit kuvvetle karşı koydukları zaman sürekli ve düzgün bir yüzey alanı sağlarlar. Bant sıyırıcı uçların ömrünü uzatırlar.


HIZLI, KOLAY MONTAJ


Flexco VP bant raptiyeleri taşınabilir el aletleri ile yerinde uygulanabilir. Özel VP şablonları deliklerin simetrik açılması ve hızlı montaj için kullanılır. Ek olarak özel kılavuz vida dizaynımız sayesinde montaj çok daha kolay yapılabilmektedir.



bottom of page