top of page

Manyetik Separator

LONGI MANYETİK SEPERASYON

LONGI Magnet Co. Ltd. 1993 yılında kurulmuş olmakla birlikte çok kısa bir sürede manyetik ekipman tedariki konusunda dünya liderleri arasında yerini almıştır. LONGI’nin portföyünde WHIMS, LIMS, yaş ban tipi manyetik ayırıcı, elektrostatik ayırıcı, tamburlu ayırıcı başta olmak üzere bir çok ekipman bulunmaktadır.


YÜKSEK ALAN ŞİDDETLİ YAŞ MANYETİK AYIRICI (WHIMS) (0 - 1.8 T)


LONGI WHIMS ekipmanları hematit, martit, limonite, vanadyum taşıyan titan manyetit ve manganez gibi birçok zayıf manyetik özellik gösteren cevheri zenginleştirmek için manyetik kuvvet, diyafram ile çamurun hareketi ve yer çekimi kuvvetini kullanan son derece verimli cihazlardır. Ayrıca, bu ekipman kaolin, kuvars, feldspar, nefelin, seramik vb. endüstriyel minerallerin çok kritik olan safsızlaştırma prosesinde de kullanılabilir.


DÜŞÜK ALAN ŞİDDETLİ YAŞ TAMBUR TİPİ MANYETİK AYIRICI (LIMS)

LONGI en gelişmiş manyetik ayırıcı mühendislik ve üretim tesisinde yanı sıra kendi özel laboratuvarına da sahiptir. Bu laboratuvarda geniş yelpazedeki birçok çeşitli minerale ait numunenin hazırlanması, test çalışmalarının yürütülmesi ve kapsamlı raporların hazırlanması süreçleri yürütülmektedir.

Ürünlerimizde istikrarlı ve güvenilir bir performans sağlamak için yüksek gidergenlik kuvvetine (manyetik alanı sıfırlayıcı) sahip mıknatıslar kullanılmaktadır. Mıknatıslanma oranı, 8 yıllık süre boyunca ortalama %5'ten daha azdır.

LONGI özel tasarım ve mühendislik sayesinde daha yüksek gradyan ve dolayısıyla daha yüksek verim sunmaktadır.




YAŞ BANT TİPİ MANYETİK AYIRICI (0 – 1.3T)



bottom of page