top of page

Isamill


IsaMill™ - Ultra İnce Öğütme

IsaMill™ 23 ülkede, 143 metalik maden tesisinde kurulumu yapılmış olan dünyanın tek yatay ince öğütme değirmenidir; büyük ölçekli, yüksek yoğunlukta, kompakt ultra ince öğütme teknolojisi sunmaktadır. Reaksiyona girmeyen öğütme ortamı temiz mineral yüzeyi oluşturur, bu da bilyalı değirmenlere kıyasla flotasyon ve liç devrelerindeki verimi artırmaktadır.

Açık devre çalıştığında ince elek kullanımına gerek kalmadan istenilen tane boyu dağılımı elde edilir. Plug-flow dizaynı sayesinde sistemde kısa devreyi önler. Motor, şaft ve dişli kutusuna dokunmadan, IsaMill içerisindeki aşınmış parçalar hızlı ve kolay bir şekilde değiştirilebilir.



IsaMill’in Öğütme Mekanizması

Bilyalı ve dik değirmenlere kıyasla (40 kW/m3’ten düşük) IsaMill; hacim başına çok yüksek güç (300 kW/m3 ‘a kadar) uygulayarak çalışan yatay ve yüksek hızda karıştırmalı bir değirmendir. Bu hacim başına uygulanan yüksek güç, IsaMill’in küçük medya kullanarak iri parçaların ince boylara indirgenmesinde yüksek ürün oranı elde etmesini mümkün kılar. Sonuç olarak hem iri hem de ince taneler için büyük ölçekli ve verimli bir öğütme sağlanır. IsaMill medyayı dönen, lastik kaplı ve destekli şaft üzerine monte edilmiş öğütücü disklerle karıştırır. Motor ve şanzımana akuple edilmiş destekli bu şaft, öğütme haznesinin kolay ve hızlı bir şekilde çıkartılarak, bakım için değirmen bileşenlerine müdahaleyi sağlar. LRS (Liquid Resistance Starter) sistemi ile IsaMill’in motoru, yük altındayken bile çalışabilir. Besleme ve çıkış flanşları ve IsaMill’in iskeleti lastik kaplı olduğu için bakım kolaydır. Motor ve şanzıman sisteminin kendine ait yağlama ve soğutma sistemi mevcuttur. Bu şaft, su sızdırmaz salmastra bileziği ile contalanmıştır. Ayrı bir su hattı, medyayı ve palpı contalanmış alanın dışında tutmak için yıkama suyu sağlar.

IsaMill diskleri uygulamaya göre 19-22 m/sn çevresel hıza ulaşır. Değirmen %70-80 oranında küçük öğütme medyası (1.5-6 mm) ile dolu olarak çalışır. Diskler besleme palpını öğütmek için bu medyayı karıştırır. Patentli ürün separatörü, medyayı önce santrifüjleyerek, sonra da arkaya doğru değirmenin besleme ucuna pompalayarak IsaMill içinde tutar. Besleme taneleri ardışık disklerin arasından geçmek zorunda kalır.

Bakım için, palp IsaMill’den boşaltılır ve medya değirmen altında bulunan medya hoperine boşaltma vanasından aktarılır. Daha sonra aşınan parçalara kolay ulaşımı sağlayan hidrolik mengene IsaMill™ iskeletini raylar üstünde geriye doğru iter.




bottom of page