top of page

Interstage Elekler

Güney Afrika’da 1982 senesinde kurulan Kemix maden endüstrisinde, özellikle endüstriyel altın-gümüş liç projelerinde uzmanlaşarak tank liçi ve sıyırma-altın kazanım tesislerinde ekipman boyutlandırma, projelendirme, tasarım ve ekipman tedarik hizmeti vermektedir.

Kemix, karbon adsorpsiyonu konusundaki akademik ve endüstriyel tecrübesi ile tank liçi ekipmanlarının tasarımı ve tedarikinde dünya lideridir. MPS ve MPS (P) Interstage elek ve endüstriyel karıştırıcı tasarımı ile konvansiyonel CIL ve CIP sistemlerine alternatif AAC Pumpcell sistemini geliştirmiştir. Bu sistem ile aktif karbon çok daha düşük tank hacminde yüksek oranda yüklenebilir, ayrıca kırılmaya bağlı karbon kayıpları minimuma indirilir.

Kemix ayrıca karbon rejenerasyon fırını ve elektroliz hücresi konularında da uzman bir tedarikçidir.





Bu ekipmanlar CIL ve CIP uygulamalarında pülpü ve aktif karbonu birbirinden ayırmak için kullanılır. Genellikle CIL veya CIP uygulamaları, karbon adsorpsiyon devresinin yukarısına pompalanırken pülpün aşağı pompalandığı veya çekildiği basamaklı devre uygulamalarında kullanılır. Pülp devreden aşağı ilerlemeden önce pülp ve karbon birbirinden ayrılmalıdır. MPS interstage screen basamaklı zikzaklı düzendeki adsorpsiyon tanklarında kullanılarak pülpün devreden aşağı akmasına izin verir. MPS (P) interstage screen, pervanesiyle pülpte yükseklik farkı oluşturarak pülpün bir sonraki emme tankına akmasını sağlar. Bu da tüm adsorpsiyon tanklarının aynı eğimde konumlandırımasına izin verir, böylece MPS (P) interstage screen uygulaması sıralı devreye göre daha ergonomiktir ve daha düşük yatırım maliyetine sahiptir.




bottom of page