top of page

ArcSAR





Sektörü değiştiren radar


IBIS-ArcSAR, madencilik endüstrisinde yeni standartlar belirledi ve üstün performansı ile eğim izleme pazarına yön ve ilham veren teknolojik çözüm haline geldi. IBIS-ArcSAR, risk koşullarını güvenle yönetmek için en yüksek güvenlik standartlarını sağlamak üzere hızlı kurulum ve sağlamlık için tasarlanmıştır. İster stratejik ister taktiksel bir konumlandırma olsun, IBIS-ArcSAR, kritik kararlar almak için benzeri olmayan bir performans ve veri kalitesi sunar.

 

Madenin ömrü boyunca maksimum esneklik


Endüstrinin farklı madencilik koşullarını karşılayabilen çok esnek bir sistem taleplerini karşılamak için IBIS-ArcSAR iki konfigürasyonda sunulmaktadır: Lite ve Performance. IDS GeoRadar, sizi mevcut ihtiyaçlarınızı veya gelecekteki zorluklarınızı karşılamayan tek bir çözüme hapsetmeden her türlü izleme senaryosuna uyacak şekilde her zaman özel olarak tasarlanmıştır. Lite'tan Performance'a yükseltme herhangi bir zamanda sadece bir fare tıklaması ile yapılabilir, bu da ilk yatırımın maksimum geri dönüşünü ve madenin geleceği için katma değeri artırır.

 

Kritik izleme için en yüksek veri kalitesi


Günün herhangi bir saatinde ve tüm hava koşullarında etkili kritik izlemeye ulaşmak için donanım kullanılabilirliğinin en yüksek düzeyde veri güvenilirliğiyle eşleşmesi gerektiğine her zaman inandık. Kanıtlanmış %99+ donanım kullanılabilirliği ile IBIS-ArcSAR, müşterilerimizle birlikte yıllarca geliştirmenin sonucu olan benzersiz IDS GeoRadar gelişmiş Otomatik Atmosferik Düzeltme algoritması sayesinde olağanüstü veri kalitesi sağlar.

Az bakım gerektiren ancak yüksek performanslı bir araç olan IBIS-ArcSAR, çok düşük güç tüketimi, genişletilmiş özerkliği ve entegre yeşil enerji çözümleri (güneş ve rüzgar) sayesinde zamanın %90'ına kadar dizel jeneratör kullanılmadan çalışabilir.

 




Yüksek hız ve uzun menzilde tam 360 derece kapsama alanı


IBIS-ArcSAR, madencilik endüstrisinde, radar tarama süresiyle eşleşen uçtan uca tarama süresiyle ocak duvarlarının sürekli 360° taranmasını sağlayan tek radardır. Tamamen dönebilen, askeri sınıf bir kayar dişli teknolojisi kullanarak, minimum hareketli parça ile sağlamlığı en üst düzeye çıkarır, istenmeyen, açıkta kalan kablolama ve pahalı bakımdan kurtulur.

IBIS-ArcSAR, çok kısa bir tarama süresiyle (40s'de 360°; 20s'de 180°) çok uzun menzile (5000 metre) kadar çalışabilir ve maden ağı için ışık verileriyle her zaman en yüksek çözünürlüğü sağlar.

Olağanüstü uzamsal çözünürlük, yüksek menzil ve alt taban ölçeğinde bile algılanabilir alanın minimum kapsamını tanımlar. Bir alarmı tetiklemek için tek bir radar pikseli yeterlidir, görüntü tanımını artırmak için yapay yüksek hızda örnekleme gerekmez.

Gerçek zamanlı görüntülerle 3B veriler

IBIS-ArcSAR aynı zamanda tescilli mimo anten dizisini ve otomatik DTM üretimini kullanan ilk eksiksiz 3D SAR radarıdır. Sistem ayrıca maden şevlerini  gerçek zamanlı görüntülerini ve kritik alanların anında görselleştirilmesini sağlayan entegre bir HD panoramik kameraya (180° panoramik görünüm için 85 Mpx) sahiptir. Entegre GNSS sensörü, kurulum sırasında radar ünitesinin anında otomatik coğrafi referans almasını sağlar.

Veri kalitesi her zaman gelişmiş atmosfer yönetimi için son teknoloji Hi-Sense algoritması ve IDS GeoRadar akıllı veri yönetim sistemi tarafından garanti edilir.

 

Entegre izleme çözümü


Guardian FPM360 paketine sorunsuz bir şekilde entegre olan IBIS-ArcSAR, zengin bir jeoteknik ortam sunarak benzersiz TrueVector özelliklerinden yararlanmak için birden çok IBIS radarının çakışma alanlarını önemli ölçüde genişletebilir.


Bir çözüm, radar verilerini, prizma yer değiştirmesini ve yavaş hareket analizini çok yönlü tek bir platformda birleştirir.

 




Hızlı Otomatik Hizalama işlevi- istek üzerine

Hızlı Otomatik Hizalama, hızlı radar haritası hizalaması ve radarın yeniden konuşlandırılmasından sonra oturumun devam etmesi için tam otomatik bir rutin sunarak, kullanıcıların izleme projelerini yönetme yeteneklerini artırmalarına olanak tanır. Bu araç, sistemleri orijinal konumlarından çıkarıp daha sonra aynı alana yerleştirirken Guardian projelerinde kesintisiz bir devamlılık sağlar.





Faydaları


Güvenlik Açısından Kritik İzleme


Zaman ve mekânda tam kapsamlı kapsama alanıyla stratejik ve taktiksel gerçek zamanlı izleme için tek bir teknoloji ve ekipman. Tek dokunuşla proje kurulumu.

 

Uzun Vadeli İzleme ve Planlama


Yavaş hareketlerin erken tespiti, Total Stations ve GNSS verileriyle otomatik entegrasyon ve gelişmiş jeoteknik analiz araçları.

 

Toplam Kapsam ve Esneklik


Tüm izleme senaryolarında maksimum esneklik ve performans için en geniş görüş alanı ve en yüksek uzamsal çözünürlük: saniyeler içinde tarama süresiyle kısa ve uzun menzil, uzun şev ve atık su tesisleri.


Bir Bakışta Birden Fazla Bilgi


İzlenen alanın anlık HD resmiyle gelişmiş veri yorumlama. Radar verilerinin otomatik coğrafi kodlaması için yerleşik GNSS. Gerçek zamanlı DTM haritası.

 

Yeşil Enerji


Opsiyonel rüzgâr türbini ile birleşik, yerleşik bir hibrit güneş – dizel jeneratör besleme sistemi, yakıt tüketiminde önemli ölçüde azalma ve jeneratör seti bakım maliyetlerinde tasarruf sağlar.

 




7/24 Güvenilir Veri


En küçük ve ani eğim hareketlerini bile çözen, piyasada bulunan en gelişmiş atmosferik düzeltme algoritması. Kullanıcı girişi gerektirmeden, gerçek zamanlı güvenilir alarm için en temiz ve en doğru verileri sağlamada her zaman etkilidir.

Düşük Bakım Maliyetleri ile Yüksek Kullanılabilirlik

Tüm hava ve madencilik koşullarında sağlamlığı ve maksimum kullanılabilirliği garanti etmek için minimum hareketli parça ve askeri dayanıklı tasarım.

FPM360 TrueVector ile tam entegrasyon

Birden fazla izleme sensörünün (IBIS radarı, TPS, GNSS) tek bir çözümde sorunsuz bağlantısını sağlar.


Özellikler


• Tarama aralığı:

o Performance: 5000 m'ye kadar

o Lite: 2500 m'ye kadar

• Maksimum kapsam: 360° Y x 112° D (oturum başına 62° D)

•             Tarama süresi:

o Performance: 40'larda 360°; 20 saniyede 180°

o Lite: 4 dakikada 360°; 2 dakikada 180°

•             Çözünürlük:

o Performans: Tam çözünürlüklü tarama için 10 milyon piksel

o Lite: Tam çözünürlüklü tarama için 5 milyon piksel

• Entegre güneş panelleri, dizel jeneratör ve isteğe bağlı rüzgar türbini

• 3B SAR1 ve otomatik DTM taraması

• Dönen radar başlığında dahili HD kamera1 (radar verilerine bağlantı ile)

• Entegre GNSS

• Tüm hava koşullarında ve sıcaklıklarda çalışır (-20°C/-50°C2 ila +55°C)

• Tamamen uzaktan çalıştırma (kablosuz radyo bağlantısı) ve düşük bant genişliği (<1Mbit/sn) için optimize edilmiş dosya boyutu

• Kullanıcı tanımlı seviyeler ve çoklu alarm kriterleri ile alarm oluşturma

• Veri işleme ve alarm oluşturmada sıfır gecikme

• Coğrafi referanslı çıktının maden planlama yazılımına aktarılabilirliği

• Yerleşik jeoteknik analiz araçları

• FPM360 TrueVector paketiyle entegrasyon

 

1 Lite için Opsiyonel

2 İsteğe bağlı düşük sıcaklık kiti ile






bottom of page